Bloeien, Oogsten
Hoe kweek je dikke (én harde) toppen wiet?
Dikke, maar toch lekkere compacte en harde toppen kweken, dat wil natuurlijk iedere kweker. De looks en het formaat van de toppen zijn een belangrijke factor in het succes van de wiet. Dit zal grotendeels het succes en de kwaliteit van je wiet weerspiegelen. Als je je wiet in een coffeeshop koopt dan zul je het misschien nog wel eens op de koop toenemen, maar als je je eigen wiet kweekt en maanden lang je ziel en zaligheid in je wietplanten steekt.. Dan wil je uiteraard een mooie oogst dikke, harde, maar toch compacte toppen overhouden!
Hoe doe je dat toch?
Meer lezenOogsten, Verzorging
Wiet drogen
Wiet drogen, wat zijn de beste manieren? Wanneer je kweek ten einde loopt komt het mooiste moment in zicht: het oogsten, drogen en consumeren van je zelfgekweekte wiet! Tijdens het droogproces kunnen ogenschijnlijk onbelangrijke punten alsnog zorgen voor een flinke vermindering van je opbrengst. Zowel als het op kwaliteit als op kwantiteit aankomt is het wiet drogen een zeer belangrijke stap, wellicht één van de belangrijkste tijdens het gehele kweekproces. Verkeerd drogen kan er namelijk voor zorgen dat je wiet nergens meer naar smaakt, aan potentie verliest en zelfs minder wiet oplevert dan wanneer je je wiet wel goed droogt.
Meer lezenOogsten, Verzorging
Wiet curen
Wiet curen: Het ultieme rijpingsproces voor je toppen. Nadat je toppen gedroogd zijn kun je ze direct roken, waarom zou je ze dan laten curen? Om de simpele reden dat, net als wijn bijvoorbeeld, wiet alleen maar lekkerder wordt en de potentie zelfs toeneemt naar mate ze cured, een vrij vertaling hiervan is dus het rijpen van de toppen.
Meer lezenOogsten
Wiet oogsten
Het moment waar iedere kweker op zit te wachten, tijd om te oogsten! Maar wanneer is het nu de juiste tijd om te oogsten en wat zijn de verschillende manieren waarop je je wiet kunt oogsten? Veel kwekers oogsten juist te vroeg, terwijl de toppen juist in de laatste weken flink aandikken. Een week te vroeg oogsten kan je zomaar (tientallen) grammen minder opleveren.
Meer lezen