Kweekruimte
Hoeveel wietplanten mag je hebben?
Nederland heeft het imago alsof er onbeperkt wiet mag worden gerookt en gekweekt, vraag je toeristen over Nederland dan is het eerste wat er gezegd wordt Amsterdam en wiet. Veel mensen denken ook dat Nederland zeer ruimhartig met drugs omgaat, en dat je onbeperkt wiet mag hebben en kweken, maar hoeveel wietplanten mag je hebben in Nederland? Mensen halen de wetgeving, en het gedoogbeleid door elkaar of weten niet hoe het werkelijk in elkaar zit. Hoe vaak lees je niet in het nieuws dat er een woning is ontruimd, terwijl aan de andere kant je bij de coffeeshop gewoon wiet kunt kopen.
Meer lezenKweekruimte, Verzorging
Meeldauw: Echte vs. Valse
Meeldauw is een veelvoorkomende schimmel tijdens het kweken. Niet alleen cannabis kwekers, maar ook reguliere moestuinierders kunnen te maken krijgen met meeldauw. Op haast alle planten, granen, struiken en bomen kan meeldauw voorkomen. Het is een oppervlakkige aantasting door schimmel, waardoor op verschillende delen van de plant een wit/grijze schimmelvorming zichtbaar wordt. Er wordt vaak gesproken over echte meeldauw en valse meeldauw, we leggen je graag de verschillen uit, hoe herken je snel met welke meeldauw je te maken hebt en natuurlijk hoe je het kunt voorkomen danwel genezen!
Meer lezenGroeien, Kweekruimte
Voor- en nadelen CO2 in je kweekruimte
Voor- en nadelen van extra CO2 in je kweekruimte
Je kunt vrij eenvoudig beginnen met het kweken van je eigen wiet. Wietzaadjes, licht, lucht, een kweekmedium, wat water op zijn tijd en natuurlijk een flinke portie liefde. Maar als je eenmaal je eerste kweken hebt gedraaid, dan ben je vast benieuwd naar wat er allemaal nog meer mogelijk is om je opbrengst te verbeteren en te verhogen, of gewoon om nog efficiënter om te gaan met de groei- en bloeifase van je wietplanten. Je hebt vooral baat bij het toevoegen van extra CO2, wanneer je werkt met krachtige HPS kweeklampen.
Meer lezenKweekruimte, Verzorging, Voeding
Eb en vloed bewateren
Eb en vloed bewateren
Kweken begint voor de meeste kwekers vaak in aarde en hier verfijnen ze zich dan vaak in door te zoeken naar de juiste aarde en juiste voeding in combinatie met de aarde die ze gebruiken. Kweken in aarde is een mooie opstap, maar wist je eigenlijk dat er een systeem is waar wietplanten nog beter in presteren? En dan uiteraard met het gemak dat je gewend bent van kweken in aarde. De resultaten zijn bovendien verbluffend.
Meer lezenBloeien, Groeien, Kweekruimte, Verzorging
Deep water cultuur wietplanten
Deep water cultuur, afgekort als DWC, is een kweekmethode geschikt voor alle kwekers, van beginnend tot ervaren. Deze manier is 100% hydrologisch, aangezien je geen gebruik maakt van een kweekmedium als aarde, kokos of steenwol. Wietplanten in een DWC staan met hun wortels rechtstreeks in het voedingswater. Er worden enkel wat hydrokorrels gebruikt om stevigheid aan de planten te bieden.
Om het geheel van extra zuurstof te voorzien wordt doorgaans gebruik gemaakt van een aquariumpomp onderin het vat.
Meer lezenBloeien, Groeien, Kweekruimte, Verzorging, Voeding
Wietplanten bewateren met een druppelaar
Dit is één van de meest veelzijdige hydrosystemen. Ze zijn zo veelzijdig omdat zo goed als ieder kweekmedium geschikt is voor een druppelsysteem. Of je nu met of zonder pot kweekt, en juist dat maakt het zo uniek!
Of je het nu aan een beginnende hydro-kweker met een druppelsysteem vraagt, of aan een ervaren kweker met een druppelsysteem, over het algemeen zijn kwekers zeer tevreden met druppelsystemen. Zelfs bij een ‘reguliere’ kweek in aarde zijn druppelsystemen geliefd en dat heeft dan weinig meer met hydro te maken, maar simpelweg omdat het voor automatische bewatering zorgt. Wietplanten presteren bovendien beter als ze druppels water krijgen, en niet een gieter in één keer.
Hoe dan ook, druppelsystemen werken altijd het beste samen met inerte kweekmediums, zoals steenwol, kokos of kleikorrels.
Meer lezenBloeien, Groeien, Kweekruimte
Aeroponics
Aeroponic systemen worden vaak gezien als hydroponic, omdat er water aan te pas komt. Er zijn echter enkele wezenlijke verschillen tussen hydroponic kweken en aeroponic. Wat deze verschillen zijn en wat de voor- en nadelen zijn leggen we je graag uit.
Meer lezenBloeien, Groeien, Kweekruimte, Verzorging
Buiten wiet kweken
Na 15 mei is het weer IJsheiligen geweest en dat betekent dat volgens weerkundigen de kans op nachtvorst zo goed als nihil is. Voor kwekers is dit het sein van het definitieve begin van het voorjaar, want wietplanten presteren niet op het moment dat de nachten kouder zijn dan een graad of 10.Niet getreurd, je kunt natuurlijk je wietzaden enkele weken tot ongeveer een maand eerder al binnen voor kweken. Nadat je je wietzaden hebt laten ontkiemen, kun je ze op warme, zonnige dagen al wat laten wennen aan de zon. Een (kleine) tuinkas is hiervoor ideaal. Ook kun je ze voor het raam of op het balkon voor laten groeien. Let op: na half april zijn de dagen pas lang genoeg om voor een natuurlijke groeiperiode te zorgen, daarvoor zul je de dagen iets moeten verlengen door het gebruik van een spaarlamp bijvoorbeeld.Na het lezen van dit artikel weet je genoeg om zelf buiten wiet te kweken!
Meer lezenBloeien, Groeien, Kweekruimte, Verzorging
Binnen wiet kweken
In ons matige klimaat kun je, met geluk, slechts één goede buitenkweek per jaar draaien. Voor de liefhebbers die de maximale potentie van hun wietzaadjes willen benutten, bestaat er daarnaast de mogelijkheid om binnen wiet te kweken. Dit heeft iets meer voeten in de aarde, aangezien je niet langer overgeleverd bent aan Moeder Natuur. Wanneer je binnen kweekt zul je zelf de juiste omstandigheden moeten creëren voor je wietplanten.
Hier lees je alles over de essentie van een succesvolle binnenkweek!
Meer lezenKweekruimte
Juiste temperatuur kweekruimte
Wiet kweken is, net als het kweken van andere planten, niet heel lastig. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Licht, lucht en water zijn van essentieel belang tijdens het kweken van wiet, maar de temperatuur is minstens net zo belangrijk. Een onjuiste temperatuur in je kweektent (of buiten) kan leiden tot een mindere groei of bloei. In het ergste geval kunnen je wietplanten er zelfs aan onderdoor gaan en afsterven, dit zal echter alleen gebeuren als de temperatuur gedurende lange(re) tijd niet op orde is.
Meer lezen