0,00 0
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Continue Shopping
Home » Kennisbank

Wiet curen

Wiet curen: Het ultieme rijpingsproces voor je toppen. Nadat je toppen gedroogd zijn kun je ze direct roken, waarom zou je ze dan laten curen? Om de simpele reden dat, net als wijn bijvoorbeeld, wi...

Wiet curen: Het ultieme rijpingsproces voor je toppen. Nadat je toppen gedroogd zijn kun je ze direct roken, waarom zou je ze dan laten curen? Om de simpele reden dat, net als wijn bijvoorbeeld, wiet alleen maar lekkerder wordt en de potentie zelfs toeneemt naar mate ze cured, een vrij vertaling hiervan is dus het rijpen van de toppen.

Wiet curen: Het ultieme rijpingsproces voor je toppen

Nadat je toppen gedroogd zijn kun je ze direct roken, waarom zou je ze dan laten curen? Om de simpele reden dat, net als wijn bijvoorbeeld, wiet alleen maar lekkerder wordt en de potentie zelfs toeneemt naar mate ze cured, een vrij vertaling hiervan is dus het rijpen van de toppen. Lees hier meer over het drogen van wiet.

Hoe werkt curen?

Voor het beste resultaat begin je met curen als je wiet bijna droog genoeg is. Knakken de dunne takjes al wel, maar de dikkere takken nog niet? Een perfect moment om te beginnen met curen, de toppen moeten nog een klein beetje vocht bevatten welke tijdens het curen kan ontsnappen. Te droge wiet kun je om deze reden niet curen, er kan immers geen vocht meer uit ontsnappen.

Door je bijna droge toppen in een luchtdichte pot of bak te stoppen (een weckpot bijvoorbeeld), zullen ze zeer traag nadrogen. Tevens zal het resterende vocht zich gelijkmatig verdelen.

Wiet curen

Luchten

Om ervoor te zorgen dat het curen soepel verloopt dien je de eerste dagen je toppen een minuut of tien te laten luchten. Laat simpelweg je weckpot of normaal luchtdichte bak even open staan. Het is bevorderlijk om dit in een donkere ruimte te doen, aangezien licht werkzame stoffen van wiet afbreekt. Nadat je dit één tot twee weken hebt gedaan is je wiet droog genoeg en kun je je potten rustig langere tijd dichtlaten. Het vocht dat er nog over is, is optimaal verdeeld en er is geen kans meer op schimmel.

Tijdens het luchten loont het ook om de toppen even te draaien, zo zorg je ervoor dat je niet onverhoopt toch een ophoping van vocht krijgt. Dat zou weer kunnen resulteren in schimmel en dat risico wil je zeker niet lopen in deze fase.

Hoe lang curen?

Minimaal is dus aan te raden om je toppen een week of twee te laten curen. Echter zul je zeker verschil merken wanneer je je wiet nog langer laat curen. Laat het maar eens twee maanden staan en proef dan het verschil. Niet alleen de smaken zullen sprekender zijn, maar het effect zal doorgaans ook lekkerder zijn.

Net als met wijn of whiskey geldt, hoe langer je het laat staan, des te beter het zal gaan smaken, ruiken en werken!

De beste deals?

Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief! We voeren namelijk regelmatig kortingsacties zodat jij voor een prikkie je wietzaadjes kunt scoren!

Assortiment filteren

Categorieën

De waardering van goldseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 191 reviews.